2010 m. spalio 28 d., ketvirtadienis

Ir aš tariu Jums Viso...

Taip, teisingai supratote :) Man gaila palikti šį blogą, tačiau galva knibždėte knibžda naujų idėjų, tad pagalvojau, kodėl gi nesukūrus savo blog'o.. Tas nereiškia kad man nepatinka šis. Tačiau, mano stilius kitoks, noriu blog'o kuris VISIŠKAI nesusijęs su stardoll'u...

Tad.. Viso mielieji.♥
Sėkmės Simona ;]
Ačiū skaitytojai ;]

2010 m. spalio 23 d., šeštadienis

Em...

Sveiki, ateinu pas jus paskutinį kartą, dėja...
Daugiau nebesusitiksime, visiškai neturiu laiko, tad teko rinktis tarp dvėjų blogų, nusprendžiau, kad liksiu ten, kur ir pradėjau. Man čia labai patiko, buvo linksma, labai smagu. Ačiū, tiems, kad sakė, kad mano darbai gražūs, ačiū, kad skaitetė, tai ką rašiau, ir galiausiai ačiū, kad buvote čia.

Dėl blogo, Simona, netrink jo, kaip norėiai, žinau labai dau žmonių kurie skaito šį blogą. Tiesiog susirask rašytojų,juk yra pilna žmonių kurie tuo užsiiminėja, sekmės jums ir didėlis ačiū už viską.


Jau nebė jūsų Edita.

2010 m. spalio 17 d., sekmadienis

SKAITYTOJAMS: Mano rankdarbis

Mėgsti gamint rankdarbius? Nori jais pasidžiaugti su kitais? Atsiųsk savo rankdarbį mums su trumpu apibūdinimu (jeigu nori, gali parašyti ir visą pranešimą) el.paštu rankdarbiunamuciai@gmail.com ir jis atsidurs čia!
Gražiausiu rankdarbių savinikės bus apdovanotos diplomais :)
P.S. Rašytojos dalyvauti negali!

2010 m. spalio 14 d., ketvirtadienis

Rudeniniai auskarai

Sveiki visi. Šiandien nėjau į mokyklą, tad ilgai mąsčiau kokį straipsnelį čia Jums pateikus. Prisiminiau, kad turiu padarius auskarus, kurie man tikrai atspindi šios savaitės temą... Taigi, ruduo, Jūsų ausyse.
Na čia tikriausiai nereikia nieko komentuoti, nes rudos spalvos rudens dienose ko gero daugiausia (Sorry visų, užsidėjo kažkoks "kliopsas" ant auskaro, neina išvalyti).Na o ant šio auskaro visos nukritusių lapų spalvos. Jie gana ryškūs, todėl aš juos daug nešioju, nes dera beveik prie visko.Garstyčių salva.. Mmm. Mano mėgstamiausia... Ką čia beridursi.Na o kuo gi šitas man panašus į rudenį? Na jis man asocijuojasi su tikrai pačiu negražiausiu rudens laiku... Su tuo, kai būna labai šlapia, nėra saulės, dangus, gatvės, medžiai - viskas kas mus supa būna pilkos spalvos. Žodžiu vėlyvasis ruduo.

Šie auskarai daryti dekupažo būdu. Taigi Jums prireiks:
1. Medinio pagrindo
2. Lipalo, arba universalių dekupažinių klijų
3. Lako, vandens pagrindu
4. Jums patinkančios servetėlės
5. Kabliukų
6. Žiedelių
7. Žirklių
8. Teptuko

Kai turėsite visas priemones darykite taip:
1. Išsikirpkite 4 gabalėlius iš servetėlės, tokios formos, kokios yra Jūsų pagrindai
2. Nulupkite nuo servetėlės nereikalingus sluoksnius (turi likti tik pats viršutinis)
3. Uždėkite servetėlę ant pagrindo ir tepkite klijus teptuku (atskiestus su vandeniu), nuo vidurio link auskaro kraštų. Adata pradurkite skylutes, kol servetėlė neuždžiuvo, nes vėliau bus labai sunku pradurti.
4. Kai auskaras išdžius atkirpkite iš servetėlės du ilgus bet labai plonus stačiakampius.
5. Užklijuokite auskaro šonus. Kai nudžius apkirpkite, kad nebūtų išsikišimų.
6. Tada jau viską galite užlakuoti laku.
7. Įverkite žiedelį, kabliuką ir VUALIA! Sėkmės nešiojant.

Laukiu komentarų :)
Gabi♥

2010 m. spalio 12 d., antradienis

Dėdukas Ruduo


Sveikos, merginos,

Žadėjau, bet neparašiau vakar dieną. Užtat aš esu čia šiandien!
Dabar per darbus darom tokią gan įdomią kaukę, Papje Moše techika. Turėtų gana įdomiai atrodyt. manau, ją parodysiu ir jums.

O dabar aš stengdamasi atitikti šios savaitės temą atkeliauju su Dėdule Rudeniu. 
Šį piešinį piešiau dar 5 klasėje. Man buvo 11 metų. Manau, kad visai neblogai atrodo šis mano darbas. Pagalvojus, kad ta buvo prieš 2 metus...


Na, ką manote jūs? 

Nežinau ką ir beparašyti čia. Tiesiog, ir pačios viską matot. 

xxx
Martė.

2010 m. spalio 11 d., pirmadienis

Nutarimai + pradedu!


Sveiki, mielieji,

Padarysiu tokią trumpą apžvalgėlę ir savo išvadas dėl susirinkimo.
Visų pirma, manau, būsiu aktyvesnė, nes stengsiuosi suplanuoti savo laiką. Kadangi rašau dar viename blog`e (apie stardoll`ą), tai turiu neapleisti ir jo. Žiūrėsiu, kaip man gausis, bet abu blog`us myliu vienodai! 
Dar kai kas. Mes nutarėme, jog kiekviena savaitė turės temą, pagal kurią mes kursime rankdarbius, kelsime į blog`ą jų aprašymus ir t. t. 
Šios savaitės tema, manau, labai labai visiems aktualali: ruduo! Galima padarysi labai daug rankdarbių, pripiešti piešinių ir primąstyti įvairiausių dalykėlių. Tad aš ir stengsiuosi to pasiekti.

Manau, kad dar šį vakarą sulauksite mano pranešimo šia tema.

Tad: adjos amigos, mučiačos! 


Martė.

2010 m. spalio 9 d., šeštadienis

Auskarai inspired by angels

Na va, atėjau su kitu mini straipsneliu, panašiu į "Earrings inspired by heaven and hell". Šį kart vėl padariau auskariukus. Ir vėl neišėjo gražiai nufotografuoti/nuskanuoti. Bet vistiek įkelsiu nuotrauką.
Na ir surašau ko jums reikės norint pasidaryti tokius auskarus:
1. Kabliuko
2.Vinutės
3.Didesnio karoliuko (kūneliui, iš viso 2)
4. Sparnų formos karoliukų (x2)
5. Mažesni karoliukai (galvytei, iš viso 2)
6. Gėlytės formos karoliuko (tiarai, iš viso du)P.S.Atsiprašau, jei kam patinka pigus, spalvotas šlamštas, tačiau aš savo angelo neįsivaizduoju plastmasinio... Iš kart kyla mintis: Per pigu, per daug "fufliakiška", per daug "made in china". Tad pasirinkau stiklą, tokį tyrą, permatomą, skaidrų.. Lygiai tokį, kokį įsivaizduoju savo angelą.
O kokius Jūs įsivaizduojat savo angelus?

Laukiu komentarų
Gabi.!

Kaip pasidaryti segę?

Sveiki, ilgai ruošiausi šiam straipsniui, tad nepamirškit pakomentuot, nes man LABAI svarbi Jūsų nuomonė.

Taigi, Jums prireiks:
1. Gabalėlio vilnos
2. Kempinės
3. Vėlimo adatos
4. Adatos
5. Siūlų
6. Žirklių
7. Kaspinėlio
8. Karoliukų
9. Žiogelio
10. Jei norite "Super moment" arba karštų klijų

Na, o kai susirinksi reikiamas priemones, daryk taip:
1. Pasiimk kuokštelį vilnos ir padėk jį ant kempinės, tada badyk jį adata, tol kol jis sukietės.
Taip pat galima velti šlapiuoju būdu. (Jums reikės ūkinio muilo ir vandens (gal aš veliu ne taip kaip reikia, bet tai gana greitas būdas), LABAI gerai išmuilinkite rankas, ir sukite vilną tarp delnų (jei paimsite mažai muilo jis pasidarys apvalus)). Segę galima dalyti ir iš paltinės medžiagos, tačiau vilna, man priimtiniausias būdas.2. Kai suvelsite savo pagrindą reikia apkirpti veltinį, taip kad kraštai būtų lygūs (galite kirpti nebūtinai apvalią arba ovalią formą, segių būna visokių, tad galite daryti ir keturkampę, o gal net netaisyklingos formos. Viskas priklausys nuo Jūsų fantazijos).3. Laikas siūti kaspinėlį. Jį siūkite maždaug tokiu principu: Užlenkiu prisiuvu, atlenkiu prisiuvu ir vėl per naujo :)4. Laikas siūti viduriuką (stambesnis karoliukas, saga arba akmenukas) ir karoliukus. Juos galite siūti, tokiu ornamentu, kokį tik sugalvojate (aš pasirinkau patį paprasčiausią - aplink viduriuką, ratu, tada ornamentai gaunasi lygiausi)5. Na ir paskutinis dalykas, tai žiogelis prie nugarinės pusės (jį galite priklijuoti, arba prisiūti)6. Na, štai turite savo segę, kuri puikiai tiks po marškinių apykakle. Sėkmės nešiojant ;]]

2010 m. spalio 8 d., penktadienis

Piešinys

 Labas rytas!
Mano rytas prasidėjo su rankdarbiais. Su pieštuku rankoje ir lapu ant stalo. Houmeris - šio ryto darbas.
Prisipažinsiu- piešti nemoku ir to daryti nemėgstu. Kartais kai užsinoriu ėmu ir pableizgavoju ką nors piešimo sąsiuvynyje, bet šį kartą pabandžiau padaryti ką nors įspūdingesnio.
Houmerį palieku girti ar peikti jums - komentuojam! :)

Tad - geros dienos. Pasistengsiu dar įkelti kokių nors darbelių.
S.

2010 m. spalio 6 d., trečiadienis

Veltos sagės


Sveikos, mergičkos,

Parodysiu savo veltas sages.
Šita jau iškeliavo. Pas krikšto mamą. Asmaniškai man, ta segė labai patinka. Gal dėl to, kad tai buvo vienas iš pirmųjų pavykusių mano darbų?


Čia nėra visiškai sagė, bet kas mėgsta ekstreem`ą, tai tikrai gali tokią puošmeną įsisegti į švarkelio atlapą.


Šits man toks mielas. O dar ta gėlytės šakelė. Šiaip jį dariau naudodamasi kartoniniu šablonu. Nes tokią formą suvelti nėra lengva.


O šitą dabar svečiuojasi pas mano pusseserę. Ji man irgi tokia faina. Ir pavykus gan neblogai manau. Spalvos dera, gražiai būtų prie juodų rūbų, kad segė viską atšviestų.


Dabar atsakau į ankstesnį klausimą, užduotą dar ano pranešimo apie vėlimą komentaruose. Liemenį iš karoliukų prie drugelio sparnų prisiuvau.

xoxo
Martė.

2010 m. spalio 4 d., pirmadienis

Earrings inspired by heaven and hell

Tikriausiai pavadinimas pasako viską ką reikia (Na nebent jei kas nesupratot galiu išversti: Auskarai įkvėpti dangaus ir pragaro). Na schemų nebraižiau nes manau, kad juos pasigaminti tikrai labai lengva. Taigi, foto foto :) (Atsiprašau už prastą nuotraukų kokybę, niekaip neišėjo gražiai "nutėkšti")Na kodėl "velniškieji" auskarai juodi, tikriausiai supratote, o va kodėl "dangiškieji" rudi, ne visi mano draugai supranta. Aš tikriausiai visai kvaila, bet man dangus asocijuojasi, tikrai ne su melsva, rausva ar balta spalva, o su rusva. Rusva, nes Latte rusvos spalvos. Na žinote, tos putos ant viršaus savotiškai panašios į debesis. Ir Latte ko gero pats šauniausias gėrimas iš visų, tad...
Tikriausiai ir Jums yra dalykų, kurie asocijuojasi su kažkuo, kas iš pirmo žvilgsnio visai nesusiję?

Ar patiko? Jūsų nuomonė apie tai :)

2010 m. spalio 3 d., sekmadienis

Piešinukai

Sveiki mielieji skaitytojai. Šią savaitę nerašiau, nes labai sirgau, silpnai jaučiausi ir neturėjau laiko jokiems rankdarbiams. Dabar kai jaučiuosi daug geriau galiu jums rašyti su dideliu noru. Simona dėl blogo uždarymo, net negalvok. Juk jeigu šią savaitę mes neparašome, tai gal kitą parašysime daug daugiau. Nemanau, kad dėl to reikia uždarinėti blogą. 

O dabar eikime prie temos. Kaip matėte pavadinimą, tema bus piešinukai. Kadangi sirgdama negalėjau nieko sukurti, nes silpnai jaučiausi, tačiau visą laiką piešiau, kad nenumirčiau iš nuobodulio. Piešiniai nupiešti per kelias minutęs, tad kai kurie nėra labai gražūs. Štai ką aš nupiešiau:

Mielas piešinukas, ji nupiešiau, nes kažkada turėjau tokį paveiksliuką telefone. Jis man toks mielas... 

Šis paveiksliukas yra vienas iš mano mėgstamiausių. O svarbiausia tai, kad kai į veidą žiuri taip jis gražus, kai apverti aukštyn kojomis jis visiškai kitoks, negražus, netgi bjaurus.

Šį paveikslą nupiešti man užėmė labai mažai laiko. Apie 10min., tačiau rezultatas man labai patinka. Jis toks stebuklingas, nerealus.

Šį paveiksliuką piešiau vos 5min., o išėjo visai nieko. Galvojau ar įkelti ji, bet nusprendžiau, kad parodysiu kaip man pavyko nupiešti.

Manau, kad nereikia nieko sakyti, kiekvienas žino ką aš pavaizdavau piešinyje.


Komentuokite ką manote, ar gražu.
Beje, jeigu turite rankdarbių, piešinių siuskite man į emaila edilelija@gmail.com ir rašykite savo vardą. Vėliau įkelsiu darbelius čia ir pakomentuosiu juos. Tikiuosi nors keli skaitytojai susidomėjo ir atsius darbus.


Jūsų Edita

2010 m. spalio 2 d., šeštadienis

"Bug's Zoo"

Vakar prisiverčiau prisiminti savo pieštus vabaliukus, tad nupiešiau dar 3.
Tai sraigė Olivija, Boružė Barborytė ir Bitė bet ne Maja.Man labiausiai patinka sraigė Olivija, o Jums?
Beje. Labai sunku sugalvoti vardą sliekui kurį nupiešiau, tad kreipiuosi į Jus. Išrinksiu orginaliausią ir įdomiausią vardą, ir taip pavadinsiu savo slieką.

Gabi.!♥

Segės

Labutis visiems ;] Turiu laisvą pusvalanduką, tad nusprendžiau parašyti čia. Šis straipsnelis apie seges. Tokio pobūdžio seges mes nešiojame dažniausiai ant kaklo, marškinių apykaklėje. Jų darymu susidomėjau maždaug prieš metus, ir tai ką Jums parodysiu yra mano 2 savaičių darbai (nufotografavau visas kiek turėjau, nes seniau padarytas jau išpirko).
Jas galima daryti visokias, ne tik apvalias arba ovalias. Jos gali būti keturkampės, netaisyklingos formos - žodžiu tokios kokių jūs tik panorėsite.
Šiandien pradėjau kaspinėlio formos (kai baigsiu būtinai įkelsiu).
Na o dabar rodau tai ką turiu.1. Dovana močiutei (dar nežinau kokia proga), kas mane labiausiai žavi, tai rudeninės spalvos...2. Šitą pardaviau mamos draugei. Labai norėjau ją pasilikti sau, tačiau ji jau buvo pažadėta.3. Dovana mano tetai...4. Šitą pasiliksiu sau. Ji buvo sukurta derinant prie mano diržo, auksine sagtimi. 5.Na o šita taip pat mano. Ją myliu labiausiai, nes ji dera prie mano baltų marškinių su juodais žirniukais.

Tikiuosi patiko. Laukiu komentarų
Gabi!♥

Auskariukai ♥


Labas vakaras!
Radau šiek tiek laiko pristatyti savo šios savaitės darbus per technologijų pamokas- auskariukus. Jiems padariau ir schemutes, kad lengviau būtų suprasti :)
Pirmieji auskarai-

Auskarai ant ausies


Ausakarai

Auskariukų schemutė


Antrieji auskarai-

Auskariukai ant ausies

Auskariukų schemutė

Trumpai apie jų gaminimą: Auskarus gaminau pagal schemutes, schemas kūriau pati. Gaminimui reikia tik karoliukų arba biseriukų ir reikiamų detalių. O daugiau apie gaminimą skaitykite mano senesniuose rankdarbių straipsniuose apie auskariukus:

Gero likusio savaitgalio!
Simona ♥

2010 m. spalio 1 d., penktadienis

Eskizai

Šiandien dar nusprendžiau parodyti keletą savo eskizų(Eskizas - tai greitas, 5 minučių darbas).
Kai kam gali nepatikti mano piešimo stilius, tačiau tokia jau esu - keista...
Taip pat, gal eskizų kokybė prastėja, nes piešiu ant languoto popieriaus, bet jis man jaukiausias.
Nors baigiau dailės mokyklą - tai toli gražu nėra menas, tai tik mieli, vaikiški paveikslėliai.
Bet mažiau kalbų, daugiau darbų.
1. Šitą eskiziuką paišiau juodu tušinuku (mm).. Kai buvau užsikrėtusi gėlių manija. (dabar iš jo sukurtas 3 dalių paveikslas mano močiutės miegamąjam kambaryje, jei norėsite, kada nors paprašysiu kad nufotografuotų) 2. Čia mano darbas per chemiją, kai rankos pačios piešia ir visai neklauso smegenų (čia pavaizduoti du žmonės, aš (velniukas) ir mano draugė Laurita (angeliukas), hug'inu stipriai ;*)3. Na o čia darbas per anglų, kai klasiokas liepė piešti, o dabar zyzia, kad šis eskizas kabės pas jį ant sienos.4. Šitas šiaip, iš neturėjimo ką veikti. Jo pavadinimas "Rutina". Jame norėjau pavaizduoti, kad mums atrodo , jog kiekvieną dieną veikiame vis tą patį ir tą patį, tačiau nepastebime nerealiausių dalykų, kurie mus supa (šiuo atveju vaizdas virš vaivorykštės)5.Šitas piešinukas gimė mano pusseserės dėka, kai ji vieną įkyrią musę praminė Brigita (sorry, jei ką nors įžeisiu šiu vardu). Nuo šito piešinuko gimė kiti vabalų piešiniai, juos visus pavadinau bendrai, "Bug's zoo".6. Antrasis veikėjas iš mano "Bug's zoo". Tai tarakonas Tomas (vėl sorry dėl vardo, tikrai nenorėjau nieko įžeisti). Na šitą jau sugalvojau pati. Iš galvos. nereikėjo pamatyti tarakono, kad nupieščiau šitą paveiksliuką.

Šiam kartui tiek, tikiuosi Jums patiko.
Kitą kartą pratęsiu savo "Bug's Zoo" ir įkelsiu čia.

Lauksiu komentarų;]
Gabi.!♥