2010 m. gruodžio 5 d., sekmadienis

Savaitės konkursas - Piešiu!

Kaip ir minėjau naujose RN temose, jas papildys ir naujas konkursiukas- Piešiu! Šiame konkurse, jūs turėsite siųsti savo piešinius atitinkama tema nuo pirmadienio iki penktadienio, o savaitgalį – balsuoti.
Taigi šios savaitės tema – ŽIEMA. Manau, jog labai lengva sugalvoti ką šia tema nupiešti. Taigi, norintys dalyvauti turi:
  • Nupiešti piešinį žiemos tema.

  • Ant piešinio užrašyti savo vardą (jeigu turi ir Stardoll anketos vardą)

  • Nufotografuoti piešinį

  • Atsiųsti el.paštu rankdarbiunamuciai@gmail.com iki penktadienio (gruodžio 10 d.), 18 h


Laiškas turėtų atrodyti štai taip:



Pasididinkite, jei nepasididina spauskite čia


Vietoj brukšniukų (_) parašykite reikiamą informaciją. O prisegtą failą pavadinkite taip, kaip parašyta, tik vietoj vardo „Simona“ įrašykite savąjį ir spauskite "siųsti"

Nugalėtoja/s keliaus į mėnesio finalą, "gaus" diplomą. Laimėjęs ten – į metų, taip pat "gaus" diplomą.

Lauksime laiškų jau dabar!

PASTABA: Nesurinkę bent 6 – 8 dalyvių, konkursą nutrauksime.


2010 m. gruodžio 4 d., šeštadienis

Kalėdos: ką padovanoti mamai?

Na, štai, ir vėl gruodis. Nors kai pagalvoji, visai neseniai, vos prieš metus puošėme eglutę ir kaip ir kiekvienais metais prieš Šv. Kalėdas jautėme širdžiai mielą šurmulį. Tas pats ir šiais metais - visi jau pradeda ruoštis nuostabiausiai metų šventei Šv. Kalėdoms. Nepažįstu žmogaus kuriam ši šventė yra neaktuali. Žmonės ieško dovanėlių savo artimiesiems ir nori juos kuo nors nustebinti. Parduotuvių lentynose prikrauta visokiausių niekniekių. Nors yra žmonių neturinčių laiko, jie nepatingi savo artimiesiems padovanoti rankų darbo dovanėlių. Apie tai šnekėsiu ištisą mėnesį. Atsakysiu į jums aktualius klausimus, siūlysiu dovanas bei duosiu įdėjų rankų darbo dovanėlėms.

Šiandien temoje „Kalėdos: ką padovanoti?“ kalbėsime apie dovanas mamai Šv. Kalėdų proga.

Mamos – tai vis dėl to labai brangūs žmonės ir manau, jog jų irgi negalima pamiršti per šią šventę. Todėl nesiūlau joms pirkti pigių menkniekių, patariu joms padovanoti mielą rankų darbo dovanėlę. Ką padovanoti? – štai toks klausimas kyla iš galvos kai tik išgirsti žodžius „Dovanos Šv.Kalėdų proga“.


1. ATVIRUKAS

Nors tai ir vienas iš banalesnių dovanų, bet gražiai padarius, padekoravus tai būtų labai originali dovana. Atviruką dovanojau praeitais metais, taigi, šias metais dovanos nebekartosiu. Puikių atvirukų įdėjų galite rasti į Google vaizdų paieškos laukelį suvedę žodžius: rankų darbo atvirukai Kalėdoms.

2. NUVERK/NUVELK SAGĘ!

Šia dovana mama tikrai džiaugtųsi ir ją panaudotų kaip papuošalą į švarkelio atlapą. Šią sagę (žr. apač.) padariau savo mamai.

Daugiau pavyzdžių rasite RN archyvuose.

3. AUSKARAI/ APYRANKĖ/ KITAS PAPUOŠALAS

Yra daugybė mamų, kurios nori atrodyti jaunatviškai. Galbūt tavo mama viena iš jų? Nuverk jai jaunatviškus auskarus, apyrankę ar kitą papuošalą. Pradžiugink savo mamą!


4. MIELOS MEGZTOS/NERTOS GĖLYTĖS

Nors žiema, bet gavus linksmą rankų darbo gėlyčių puokštę, mama, tikrai apsidžiaugs. Nors pati megzti nemoku, ir nerti pasakiškai neturiu tiek kantrybės, turiu knygą „100 megztų ir nertų gėlių“ (kadangi mama laisvalaikiu mezga, neria ir pan.). Joje tikrai yra daugybę įdėjų, schemų nertoms, megztoms gėlėms. Žinoma, šios knygos pirkti nebūtina, ją galima pasiimti ir bibliotekoje ir padarytą nerealiai gražią puokštaitę!


Tikiuosi, jog mano patarimais, nors ir pačiais mažiausiai, bet pasinaudosite :)

Ačiū, kad skaitėte, lauksiu komentarų,

Simona

Nuotraukos: google, mano

Straipsnis ir įdėjos: mano

Pradedame!

Sveiki ;]

Pramiegojusi pusę dienos, kaip meškutė žvarbią žiemos dieną, sutvarkiusi technines kliūtis pradėsiu darbą. Dirbsiu įtemptai visą šį mėnesį, juk Šv. Kalėdos jau ne už kalnų, Reikia pasirūpinti ir dovanėlėmis savo artimaisiams ir pasidalinti įdėjomis su jumis... Vis dėl to kiekvieną dieną tikrai neparašysiu. Priežastys yra kelios: kontroliniai, treniruotės, rungtynės (ypač šį mėnesį) ir projektas technologijų pamokai.

Tikrai smagu, jog daugelis mūsų skaitytojų grįžo į blog`ą, tikiuosi, jog jie bus dar aktyvesni nei ankščiau, viliuosi, jog blog`e atsiras dar daugiau skaitytojų.

Dėl rašytojų atrankos - ją paskelbsiu kitą savaitę. Negalvokite, kad bus taip lengva patekti į šį blog`ą, bus tikrai nelengvų užduočių.

Nesušalkit, o jau greitai pirmasis mano straipsnis :)