2011 m. liepos 7 d., ketvirtadienis

Puošiame daiktus su GlassDeco

Ar visi žinote Glassdeco? Na, taip - esu jau apie šiuos dažus rašiusi. Tiksliau apie kiaušinius dažytus šiais dažais. Jeigu nežinote kas yra Glass Deco dažai - šiame pranešime apie tai parašyta.
Na, o šį kartą papuoškime langą, vazoną, stiklinę ar kt. Glassdeco dažais!
Puošimui pasirinkau gėlę. Pakomentuosiu kiekvieną žingsnį (sekite numeriukus!).
1. Pasirenkame paveikėlį, kuriuo norime puošti daiktą (šiuo atveju yra gėlė). Ant paveiksliuko uždedame specialią plėvelę ir ant jos apvedžiojame gėlę - nupiešiame jos kontūrus. Palaukiame kol nudžius (kiek tenka laukti tiksliai neprisimenu, bet patariu laukti kuo ilgiau, iki tol, kol dažai sukietėja)
2. Kai dažai sukietėja, pasirenkame spalvas ir užpildome tuščias vietas. Pildome taip, kad neliktų nė vieno neužpildyto lopinėlio ir dažai neišbėgtų pro kraštus (tokiu atveju skubiai imame servetėlę ir suvalome išbėgusius dažus!). Paliekame dažus stingti (aš juos palieku per naktį, kad tvirtai sukietėtų)
3. Sustingę dažai atrodo truputį patamsėję, o paveikslėlis - suplonėjęs. Jei taip yra - galime jį atklijuoti nuo plėvelės ir puošti pasirinktą daiktą, nes paveiksliukas baigtas!

Bėje, kadangi paveikslėliai kiekvienoje pakuotėje būna įdėti nevisi - juos galite susirasti ir atsispausdinti internete Google'ėje susivedę "Glass Deco paveiksliukai" arba "Glass Deco pictures".


Komentuojam ar patiko straipsniukas? Ko trūko? O svarbiausia - ar pavyko pagal nurodymus pasidaryti norimą paveikslėlį?

2011 m. liepos 6 d., trečiadienis

Eskizai

Na štai ir pirmasis mano pranešimas po ilgos pertraukos - mano piešti eskizai:

Piešti sunku nebuvo, kadangi visada turiu pasidariusi kūną - lėlę. Ją pridėjus prie lango kartu su kitu lapu ir apvedžiojus - gaunasi naujas kūnas. Jį patobulinus, pakeitus kelias dalis, gaunasi vis kitoks eskizas, prie kurio gali rinkti įvairiausius drabužius. Pradedant puošnia vakarine suknele ir baigiant mažais kaspinėliais ant batelių...

Ar patiko šis eskizas? Ko trūksta deriniams/kūnams? Ar norėtumėte išvysti daugiau tokių eskizų? Komentuojam!

Grįžimas

Sveiki sugrįžę!
Emm... Ilgai galvojau apie rankdarbius, gamybą ir beabėjo rankdarbių namučius. Apie tą vietą, kur rankdarbiai jaučiasi saugūs. Taigi, norėjau pasakyti, jog rankdarbių namučiai gyvuos ir toliau!
Bet bus šiek tiek kitaip. Kai turėsiu laiko – parašysiu. Rašysiu savo noru. Nieko neverčiama. Turėdama ką pasakyti. Nepykit jeigu pranešimų ir nesulauksit – vasara. O šeip jeigu ir neparašyčiau – vadinasi rankdarbiai šiek tiek pabodo, jų tuo metu negaminu ir tiek, vadinasi – neturiu ką pasakyti.


Simona.

P.S. Dabar rašysiu viena.
P.P.S. Visada laukiu kiekvieno apsilankiusio nuomonės el.paštu- rankdarbiunamuciai@gmail.com