2011 m. spalio 30 d., sekmadienis

Gyvūnėliai ir augalai iš karoliukų: varlė ir gėlė

Laba diena.
Šiandien Rankdarbių Namučiuose ir vėl verti gyvūnėliai. Šį kartą - varlytė ir gėlytė.

Bendra varlės ir gėlės nuotrauka

Apie vieną varlę jau rašiau, tačiau ji sunkesnė. Tad pradedantiesiems šią varlytę verti būtų paprasčiau, o gal kiek vėliau nuvertumėte ir kitą?

Gyvūnėlis vertas pagal schemą (žr apačioje). Bandžiau verti ir ant valo, tačiau tai - vienas vargas. Patarimas - verkite ant vielos, bet atsargiai su kojytėmis - jos per daug suveržus ar susinarpliojus gali nutrūkti. Tokiu atveju teks varlytei kojas pritaisyti (ji neatrodys tokia daili, taip pat yra galimybė, kad lankstant varlytę, kojos gali vėl nutrūkti) arba turėsite varlytę verti iš naujo. Kojas verkite kaip ir driežiuko - priekinėms kojytėms padaryti turėsite užverti 7 karoliukus ir vielą perkišti per 4 pirmuosius. O galinėms kojytėms - turėsite užverti 8 karoliukus ir perkišti per 5 pirmuosius.

Varlės schema

Šią puokštę kūriau pati. Mano kurta schema, mano kurtas vertas augalas.
Iš tiesų, ją verti nebuvo labai lengva. Vėriau ant valo - manau, jog ant vielos gėlė būtų susinarpliojusi ir nieko gero iš to nebūtų išėję. Darbą pradėjau nuo žiedo. Vėriau po 5 karoliukus vienam žiedlapiui. Dariau 5 žiedlapius. Po kiekvieno padaryto žiedlapio patariu valą apvyniot aplink jį ir užrišt mazgą. Padarius 5 žiedlapius gauname visą žiedą. Tada ant likusio valo galo užveriame 5 žalius karoliukus - darome kotelį. Padarę užrišame keletą mazgų (aš dariau labai daug - kol paskutinis karoliukas nenuslinko).

Štai ir turime varlytę su gėlių puokšte rankose. Ji puikiai atrodys įsegta į švarko atlapą!

Laukiu komentarų!

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Labai gražiai atrodo valytė su gėle, ta gėlytė taip pagyvina vaizdą :)